Ultieme heling begint in ons hart/geest

Frans StieneArticles, Nederlands Leave a Comment

franshead
Alleen door het herinneren van ons Ware Zelf kan genezing voor altijd duren.
 
Veel mensen praten over genezen, maar wat is dat eigenlijk?
 
Genezen gaat over ‘heel’ worden, herinneren wat we zijn vergeten. Heel worden betekent niet altijd dat symptomen verdwijnen; eerder gaat het over leren leven met de symptomen op een heelzame wijze.
 
Wat we zijn vergeten is ons Ware Zelf, onze essentie. Ons onze essentie herinneren is daarom de echte genezing. Als we ons Ware Zelf herinneren beginnen we minder boos te worden, minder bezorgd en bang en worden we meer compassievol naar onszelf en anderen. Daarom zal echte genezing niet alleen effect op jezelf hebben, maar ook op je familie, je omgeving en de wereld als geheel.
 
Echte genezing vindt daarom plaats in onze geest/hart! Dit is waarom al de oude spirituele tradities diverse geest/harthoudingen benoemen die genezen moeten worden, zoals onwetendheid, boosheid, gehechtheid, haat, hebzucht enz.
 
Maar, in veel moderne geneesmethodes lijken we dit vergeten te zijn en richten we ons meestentijds op alleen het fysieke aspect van genezing. Hierdoor vergeten we dat de echte genezing plaatsvind in ons hart/geest.
 
Begrijp me niet verkeerd; fysieke genezing is prachtig. Maar we weten ook dat we ons fysieke lichaam niet mee kunnen nemen als we deze fysieke wereld verlaten. Plús, als we ouder worden krijgen we vaak meer pijntjes en kwaaltjes en de meesten van ons worden fragieler.
Dit betekent dat we niet altijd alle fysieke kwaaltjes kunnen genezen, door het natuurlijke proces van onze lichamelijke veroudering. Maar we kunnen wel een gezonde staat van geest/hart handhaven. En als we een gezonde staat van geest/hart hebben, zullen we onze fysieke zaken vanuit een héél ander perspectief bekijken.
 
Hoe meer we beginnen ons Ware Zelf te herinneren, hoe meer we in het gebied van zelfgenezing komen. Op dit niveau zullen we niet gevangen raken in het melodrama van onze fysieke zaken; we kunnen ze meer openlijk accepteren. En door deze fysieke zaken meer openlijk te accepteren, houden we meer energie over om fysieke genezing te laten gebeuren! Hoe meer we lopen te klagen over die zaken, hoe meer we beperkt worden en dan stroomt er minder vrije energie door ons heen om ons te helpen fysieke zaken te genezen.
Daarom is het doorslaggevend dat als we onszelf fysiek willen genezen, we dat eerst met ons hart/geest moeten doen.
 
Ons Ware Zelf is altijd heel, altijd helder, perfect en verbonden met het universum. Als we ons dit kunnen herinneren zullen al onze fysieke zaken geen macht meer hebben over ons; op deze manier definiëren we onszelf door ons fysieke zijn noch raken we daardoor afgeleid.
Ons lichaam zal sterven, maar ons Ware Zelf blijft voor altijd, en als we dus ons Ware Zelf herinneren, valt onze grootste angst van ons af; de angst voor de dood. Dit is op zijn beurt de grote genezing waar we allemaal naar zouden moeten streven.
 
Tegenwoordig zijn er veel modaliteiten die zich richten op het “genezen” van anderen op een fysiek niveau, maar ze vergeten om de cliënt te helpen zichzelf te versterken door zich hun Ware Zelf te gaan herinneren; het is door het herinneren van het Ware Zelf dat genezing plaats kan vinden. Maar natuurlijk kan de onderwijzer of beoefenaar dit pas werkelijk doen als hij/zij bereid is zelf hun eigen hart/geest te genezen. We kunnen anderen niet helpen hun Ware Zelf te herontdekken als wijzelf als beoefenaars en genezers nog in het duister rondwaren.
 
Daarom vindt genezing direct binnen onszelf plaats; directe genezing binnen onszelf zal indirect anderen helpen.

Vertaald door; Ad Seelt

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *