Energie Volgt de Geest

Frans StieneArticles, Nederlands Leave a Comment

energymind

Vertaald door Ad Seelt

Als je geest overal en ongericht is is je energie ook overal en ongericht.

Omdat energie de geest (aandacht) volgt, is het zéér belangrijk dat we ons ervan verzekeren dat tijdens onze oefeningen met het systeem van Reiki, onze geest gericht, helder, open en ruimtelijk is. Een gerichte, heldere, open en ruimtelijk geest betekent dat onze energie ook gericht, open, helder en ruimtelijk is.

In veel van zijn lessen, duidde Mikao Usui er ook dat energie de geest volgt.

De principes zijn hier een goed voorbeeld van:

Alleen vandaag
wees niet boos
Wees niet bezorgd
Wees dankbaar
Blijf trouw aan je weg en je Ware Zelf
Toon barmhartigheid aan jezelf en anderen
Voor vandaag betekent eigenlijk; in het nu.

Onze geest in het nu houden helpt ons om een hoop van onze boosheid en zorgen te laten gaan, omdat we vaak boos of bezorgd zijn over iets wat in het verleden gebeurde.

Dankbaar zijn betekent het hebben van een open en ruimtelijke geestestoestand zodat we dingen kunnen accepteren zoals ze zijn, zonder te oordelen of er boos of bezorgd over te worden. Dit zal op zijn beurt een meer barmhartige geestestoestand creëren. We weten allemaal dat we min of meer iemands energie kunnen voelen. Als een boos persoon een kamer inkomt, kunnen we dat vaak voelen; dit is waarneembaar in hun energie. Als een gelukkig persoon de kamer binnenkomt, kunnen we dat ook vaak voelen; hun gelukkige energie raakt ons hart en we beginnen onszelf ook blijer te voelen. 

Principes, dit betekent ook instructies: door ons tekens te geven over hoe een kalme, dankbare, barmhartige geestestoestand te creëren, zijn de principes een instructie voor ons over hoe een handoplegging of andere heling te geven.

Dit betekent dus dat Mikao Usui ons wil leren hoe al onze boosheid en zorgen los te laten, dankbaar te zijn, onbevangen te zijn -trouw aan onze weg en ons Ware Zelf- en om barmhartig te zijn gedurende een sessie. Hij wist dat als onze geest niet op de juiste plek is, onze handoplegging/helingssessie ook niet op de juiste plek komt. Als onze energie is vermengd met boosheid en zorgen, en niet vermengd is met dankbaarheid, onbevangen zijn, en barmhartigheid, is het bijna alsof onze sessie plaatsvind in de kamer met de boze persoon waar we het eerder over hadden en niet die met de blije persoon.

Een andere oefening die erop wijst dat onze energie de geest volgt is de hatsurei-ho. Dat is een meditatie-oefening die helpt om ons gerichter, helderder, opener en ruimtelijker te laten worden. Mikao Usui voegde deze in zijn systeem om ons te helpen onze geest en energie te kalmeren zodat we, als we anderen steunen tijdens hun reis naar heling, we dit kunnen doen in een toestand van heldere, open geest en energie.

De symbolen zijn nog een ander gereedschap om onze geest en energie te kalmeren. Als we afgeleid worden door verleden, heden of toekomst, kunnen we onze aandacht richten op de symbolen zodat onze aandacht (geest) weer gericht wordt op wat we aan het doen zijn. Dit zal op zijn beurt onze energie weer meer richten.

Hon Sha Ze Sho Nen wijst duidelijk op een heldere geestestoestand: letterlijk vertaald betekent Hon Sha Ze Sho Nen “mijn ware natuur is echt bewustzijn”.

Mikao Usui plaatste al deze richtingaanwijzers binnen zijn lessen omdat hij wist dat, om anderen te helpen, om barmhartig te zijn voor andere, we eerst het goede bewustzijn binnen onszelf moeten vinden – eerst barmhartig naar onszelf zijn – omdat energie de geest volgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *