Loading Events

« All Events

 • This event has passed.

Okuden Reiki II | Haarlem | 18-19 January 2020

January 18, 2020 @ 10:00 am - January 19, 2020 @ 5:00 pm

AU$800
Reiki Courses

This course is held in Dutch.

Pre-Requisites: Reiki Level I in any lineage
Transition course, if required, is included in the course fee.

Okuden is a Japanese word meaning ‘inner teachings’. As the word implies a deeper understanding and connection to Usui Mikao’s teachings is achieved during this course.

This level teaches how to connect to Earth and Heaven energy, the first steps to becoming fully integrated with the universe. This is achieved through the practise of shirushi (symbols) and jumon (mantras). It will enable the student to enhance his/her own energy levels and sensitivity. There are many aspects to the shirushi and jumon which include chanting and visualisation techniques. Rather than being external tools – the focus here is on internal use for spiritual development.

At this level students can also begin working as professional practitioners.

More Okuden Reiki Level II information

Okuden Reiki II

Ontwikkel je persoonlijke beoefening en verkrijg de status van Beroepsbeoefenaar 

Alle afgestudeerde Okuden studenten ontvangen een Okuden Handboek, 6 maanden GRATIS lidmaatschap van de Ki Campus, en een Certificaat

Geschikt voor: Niveau I International House of Reiki beoefenaars die een dieper inzicht van de kracht van Reiki in hun leven willen ontwikkelen. 

Voor diegenen die de Shoden niveau I niet bij deniveau International House of Reiki hebben gedaan, is een korte online-overgangscursus een vereiste, om ervoor te zorgen dat de student op de hoogte is van de leringen. Als dit vereist is, zal dit aangegeven worden bij het boeken van je cursus en zal de training beschikbaar gesteld worden via de KI Campus.

Okuden Training

Training: 2 dagen praktijk

Onze Okuden Niveau II Reiki cursus biedt je het volgende:

 • De betekenissen, het gebruik van, en de spirituele beschrijving van de drie Japanse jumon (mantra’s) en shirushi (symbolen)
 • De mogelijkheid om anderen te helpen door middel van het idee van Eenheid (afstandsheling)
 • Inzicht in je verbondenheid met andere mensen, plekken, natuur, en gebeurtenissen in de wereld om je heen
 • Drie attunements/reiju (zegeningen)
 • Technieken om je intuïtie te ontwikkelen
 • De kennis en vaardigheden om anderen professioneel te gaan helpen

Optionele training na de cursus: een drie weken durende online follow-up Reiki training kan worden voltooid op de Ki Campus, naast het geven van 20 Reikibehandelingen binnen 6 maanden. Deze online-training omvat het volgende:

 • Het uitvoeren van de Okuden Lessen die bestaan uit multiplechoicevragen met betrekking tot de vijf elementen van het systeem van Reiki. Dit omvat een essay van 500 woorden
 • Het volbrengen van een dagelijkse routine van zelfheling en werken met shirushi en jumon voor 3 weken
 • Deelname aan discussies op het Okuden forum 
 • Het bijhouden van een dagboek en 3 fragmenten ter beoordeling inleveren
 • Bewijs leveren van het voltooien van 20 Reikibehandelingen (dit kunnen ook behandelingen op dieren zijn)

Over Okuden Reiki Niveau II

Okuden is een Japans woord dat ‘innerlijke leringen’ betekent. Zoals het woord suggereert, wordt gedurende deze cursus een dieper inzicht van en hechtere verbondenheid met de leringen van Usui Mikao verworven. 

Dit niveau leert je hoe je met Aardse en Hemelse energie te verbinden; de eerste stap naar het volledig geïntegreerd raken met het universum. Dit wordt bereikt door het de beoefening van shirushi (symbolen) en jumon (mantra’s). Het zal de student in staat stellen zijn/haar eigen energieniveau en gevoeligheid te versterken. Er zijn verschillende aspecten van shirushi en jumon, waaronder chanten en visualisatietechnieken. In plaats van dit te gebruiken als externe hulpmiddelen, ligt de nadruk hier op de innerlijke toepassing voor spirituele ontwikkeling. 

Het idee van Eenheid, het besef dat we energetisch Een zijn met alles in het universum, is een van de belangrijkste voordelen van het op deze manier werken en wordt natuurlijk geoefend in de cursus. Een onderdeel van deze bestudering van Eenheid stelt de beoefenaar in staat de diepere betekenis van afstandsheling waar te nemen. Andere Japanse Reikitechnieken worden aangeboden om de spirituele groei verder te ondersteunen.

Als de bewustwording groeit, groeit ook het vermogen om anderen te helpen – dit wordt besproken in dit niveau. 

Na het afronden van de Okuden, wordt de student gevraagd verder te gaan met het oefenen op zichzelf en waar mogelijk op anderen. 

Voordelen van Okuden: 

 • Verkrijg balans in het dagelijks leven
 • Ervaar het gevoel van geaard zijn in elke situatie
 • Begin je angsten en boosheid los te laten 
 • Begrijp je verbondenheid met mensen, plaatsen, de natuur en gebeurtenissen in de wereld om je heen
 • Ontwikkel je dieper op je spirituele weg
 • Begin anderen professioneel te helpen
 • Verbreed je kennis van het systeem van Reiki vanuit een Japans perspectief
 • Ontvang individuele voortdurende aandacht en begeleiding van je leraar
 • Behoor tot een internationale helende gemeenschap, de International House of Reiki, en ontvang alle voordelen van de fantastische ondersteuningssystemen van het center
 • Okuden studenten worden aangemoedigd de cursus voor een klein bedrag te herhalen voor het voortzetten van je leerproces.

Meals & Accommodation

Lunch is niet inbegrepen. Er zijn cafes op loopafstand. Vraag informatie op voor lokale accommodatie.

Details

Start:
January 18, 2020 @ 10:00 am
End:
January 19, 2020 @ 5:00 pm
Cost:
AU$800
Events Categories:
,
Website:
www.reikiholland.nl

Teacher

Frans Stiene - (Full Biography)

Frans is a co-founder of the International House of Reiki and Shibumi International Reiki Association with Bronwen Logan (Stiene). He is co-author of the The Reiki Sourcebook A-Z of Reiki PocketbookReiki Techniques Card Deck and Your Reiki Treatment and author of Reiki Insights and The Inner Heart of Reiki. Frans is based in Holland and his teachers include Hyakuten Inamoto, Doi Hiroshi and Chris Marsh. Frans is currently training with a Japanese Shingon priest, Takeda Hakusai Ajari, and Reverend Yamabushi Priest, Kûban, from France.

Email:
frans@ihreiki.com

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
Select your currency