Hoe Je Eigen Ultieme Verborgen Waarheid te Ontsluieren

Frans StieneArticles, Nederlands Leave a Comment

unveil hidden truth

 

De essentie van elke spirituele oefening is het ontsluieren van de ultieme waarheid die diep in ons is verborgen. Wat is die Waarheid? Deze waarheid is ons Ware Zelf.
Andere tradities hebben andere namen ervoor, maar in essentie is het hetzelfde.
Binnen het Reiki systeem is het Ware Zelf gesymboliseerd in het woord Reiki. Vaak wordt Reiki vertaald als ‘spirituele energie’ maar deze spirituele energie is eigenlijk ons Ware Zelf, onze essentie.
 
Mikao Usui liet veel aanwijzingen achter omtrent wat deze spirituele energie eigenlijk is en veel oefeningen om ons te helpen dit te ontsluieren. Eén van de essentiële oefeningen is genaamd; Hatsurei-ho, welke traditioneel onderwezen wordt in Mikao Usui’s lessen in Okuden niveau 2.
Laten we eens nader kijken naar Hatsurei-ho wat het onthult.
 
De Japanse kanji voor Hatsurei-ho is  発霊法
 
hatsu 発 betekent verrijzen, geboorte geven, onthullen.
 
Rei 霊 betekent geest, ziel of onvoorstelbaar spiritueel vermogen.
 
Ho 法 betekent Dharma, ultieme waarheid of methode.
 
We kunnen dus zeggen dat Hatsurei-ho betekent; ‘de ultieme methode om ons verborgen onvoorstelbaar spiritueel vermogen te onthullen’.
 
Dit onvoorstelbaar vermogen is niet hands on healing; hands on healing is simpelweg een bijproduct van de spirituele oefening. Het is ook niet; kleuren zien, tintelingen of warmte voelen in onze handen of lichaam, welke ook bijproducten zijn. Dit onvoorstelbaar spiritueel vermogen is ons Ware Zelf/Reiki. Het is onvoorstelbaar omdat we niet de capaciteit hebben ons dit Ware Zelf voor te kunnen stellen of te mentaal te kunnen beseffen.
Dit is waarom de oude onderwijzers gedichten, schilderingen, metaforen en symbolen gebruikten om het Ware Zelf aan te duiden. Één van de manieren waarop Misao Usui het onvoorstelbaar spiritueel vermogen uitbeeldde is door de principes:

Wees niet boos
Wees niet bezorgd
Wees dankbaar
Beoefen dit ijverig
Toon compassie aan jezelf en anderen

Alleen als we de ultieme waarheid van ons Ware Zelf hebben onthuld is het dat we niet langer boos en bezorgd zijn, dat we dankbaar en compassievol naar onszelf en anderen zijn.
 
Wat interessant om op te merken is, is dat Hatsurei-ho traditioneel onderwezen werd in het Okuden niveau 2 en dat het woord Okuden 奥伝 verborgen/innerlijke lessen betekent. Zó kunnen we zien dat zowel Okuden als Hatsurei-ho zich richten op hetzelfde. Ze onthullen allebei wat diep in onszelf verborgen ligt: ons Ware Zelf/Reiki.
 
Traditioneel gezien zijn de symbolen en mantra’s binnen het Reiki systeem ook meditatie oefeningen voor onszelf om te onthullen wat binnen onszelf verborgen ligt, hoewel door de jaren deze meditatie-oefeningen meer en meer ge-externaliseerd werden. 
Hoe meer we het beoefenen van Reiki externaliseren, hoe meer we afraken van het in onszelf kijken en het onthullen van ons onvoorstelbaar spiritueel vermogen en Ware Zelf.
 
Hatsurei-ho is ook verbonden met een andere oefening binnen het Reiki systeem. Hatsu betekent ook; uitstralen, hetwelk relateert aan het Shinpiden niveau 3 symbool/mantra 大光明 welk zich letterlijk laat vertalen als; “groot helder licht”. Als we ons groot helder licht onthullen beginnen we ook dit licht uit te zenden en stralen over de hele wereld. We zenden dan liefde en compassie de wereld in, wat onze ultieme waarheid is.
 
Dus hoe meer we Hatsurei-ho beoefenen en mediteren op de symbolen en mantra’s, hoe meer we beginnen onze verborgen ultieme waarheid, ons Ware Zelf te onthullen en hoe meer we in staat zullen zijn om healing de wereld in te zenden.

Vertaald door Ad Seelt

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *