Πως γνωρίζω αν το Reiki “λειτουργεί”

Frans StieneArticles, Greek Leave a Comment

slide 3

Πως ξέρω αν το Reiki όντως λειτουργεί; Κάποιες φορές δεν αισθάνομαι τίποτα και κάποιες φορές ούτε το άτομο που κάνω τη θεραπεία…

Δουλεύοντας με το Reiki δεν είναι απαραίτητη η αίσθηση.. Οι αισθήσεις είναι παρενέργειες της πρακτικής, όχι της ίδιας της πρακτικής. Το αν νιώθετε κάτι ή όχι είναι ασήμαντο-αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι εργάζεστε με την ενέργεια και επιτρέπετε να κάνει ό,τι χρειάζεται, όχι αυτό που νομίζετε ότι πρέπει να κάνει. Αν έρχεστε στο σύστημα του Reiki με προσδοκίες, σίγουρα θα απογοητευτείτε  καθώς το Reiki δεν είναι το τί περιμένουμε ή το τί θέλουμε να κάνει. Το δυσκολότερο σημείο στην πρακτική του Reiki είναι να μάθει κανείς να αφήνει. Αυτό ισχύει και για σένα αλλά και για τους ανθρώπους που θεραπεύεις.

Για να το μάθεις αυτό, χρειάζεται στην πραγματικότητα να συνεχίσεις να εργάζεσαι με το Reiki και μέσω της πρακτικής θα μάθεις αυτά τα μαθήματα. Εσύ είσαι ο καλύτερος δάσκαλος.

Το σύστημα του Reiki αποτελείται από 5 στοιχεία και αυτοί είναι οι κανόνες του Reiki, διαλογισμοί/τεχνικές, σύμβολα και μάντρας, θέσεις χεριών και συντονισμοί. Αν έχεις εκπαιδευτεί και βιώσει όλα αυτά τα 5 στοιχεία τότε θα έχεις τα εργαλεία να ξεκινήσεις μια σταθερή πρακτική Reiki για αυτοθεραπέια και αυτοδιδασκαλία. Το πιο σημαντικό από όλα μέσα στο σύστημα του Reiki είναι η εξάσκηση.

Δουλεύοντας με παραδοσιακές Ιαπωνικές τεχνικές όπως το Hatsurei Ho σε καθημερινή βάση είναι η καλύτερη μάθηση γείωσης για σενα! Αυτή η πρακτική θα δυναμώσει την εσωτερική σου ενέργεια και θα επιτρέψει να γίνεις αγωγός μεγαλύτερης ενέργειας μέσω του σώματός σου. Όσο περισσότερο ασκείσαι τόσο πιο αποτελεσματικός θα γίνεσαι σε αυτό.

translated by Mirto Chatzikonstantinou

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *